Oululainen johto- ja kaapelivalmistaja Arr-Systems Oy ostaa sähkökeskusvalmistaja Eleplus Oy:n

Julkaistu 16.5.2018

Oulussa sijaitseva johto- ja kaapelivalmistaja Arr-Systems Oy ostaa samoin Oulussa toimivan Eleplus Oy:n osakekannan. Eleplus Oy on keskittynyt sähkö- ja automaatiokeskusten valmistukseen.

Arr-Systems Oy on perustettu vuonna 2008 ja sen tehdastoimitilat sijaitsevat Oulun Kiimingissä. Yhtiön liikevaihto 30.6.2017 päättyneellä tilikaudella oli noin 3,5 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tällä hetkellä 28 työntekijää.

Eleplus Oy on perustettu vuonna 1994 ja yhtiön nimi oli pitkään Oulun Kojeistotarvike Oy. Yhtiön toimitilat sijaitsevat Oulun Maikkulassa. Yhtiön liikevaihto 31.12.2017 päättyneellä tilikaudella oli 2,6 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on tällä hetkellä 15 työntekijää.

”Eleplus Oy:n osto mahdollistaa meille siirtymisen aivan uuteen liiketoimintaan, joka on luontevasti kytköksissä nykyiseen asiakas- ja tuoteportfolioon. Kaupan myötä pääsemme yhdessä leveämmillä hartioilla hakemaan nopeasti kasvua uusista asiakkuuksista ja isommista toimituskokonaisuuksista”, toteaa Arr-Systems Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Reijo Mertala.

”Arr-Systems Oy antaa meille Eleplus Oy:lle isomman selkänojan neuvotella uusista asiakkuuksista ja toimituksista. Saamme myös merkittävää lisähyötyä integroitumalla Arr-Systems Oy:n prosesseihin ja järjestelmiin”, sanoo Eleplus Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Ismo Tenhunen.

Osakekaupan myötä Eleplus Oy:n osakkeet ja siten liiketoiminta sekä mm. kaikki asiakkuudet, sopimukset ja työntekijät siirtyvät uudelle omistajalle. Kaikki työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä. Yrityskaupalla ei ole siten oikeudellisia tai taloudellisia vaikutuksia työntekijöiden asemaan.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia Arr-Systemsin henkilökuntaan.

Yhteinen tavoitteemme on ryhtyä välittömästi hakemaan uudella kokonaisuudella kasvua niillä markkinoilla, joissa nyt pystymme yhteisin voimin tarjoamaan uutta vaihtoehtoa asiakkaille. Kasvun myötä tulemme nykyisen henkilöstövahvuuden lisäksi palkkaamaan jo kuluvan vuoden aikana lisää työntekijöitä etenkin valmistukseen”, toteavat Reijo Mertala ja Ismo Tenhunen.

Kummankin tavoitteena on, että nyt yhteenlaskettua liikevaihtoa, 6,1 miljoonaa euroa, saadaan merkittävästi kasvatettua jo kuluvan vuoden aikana.

Lisätietoja:

Reijo Mertala, Arr-Systems Oy, puh. 0400 356 400, reijo.mertala@arr-systems.fi
Ismo Tenhunen, Eleplus Oy, puh. 050 486 7379, ismo.tenhunen@arr-systems.fi

Palaa edelliselle sivulle